Nieuwsoverzicht

Sint opent nieuw schoolplein Koempoelan
Het is maandag 5 december 2022 een feestelijke dag. Niet alleen viert Sinterklaas zijn verjaardag, hij is ook uitgenodigd om het nieuwe schoolplein van OBS de Koempoelan te openen. Alle klassen hebben zich verzameld op het schoolplein en zingen luidkeels Sinterklaasliedjes. Dan arriveert de Sint… op een grondverzetmachine met maar liefst zes Pieten met kruiwagens en scheppen om aan de slag te gaan voor het nieuwe schoolplein. Goed nieuws voor de Sint; het hele schoolplein is al klaar!

Lees het hele verhaal over de feestelijke opening op Weidevenner.


Directeur Deborah trouwt op de Koempoelan
OBS De Koempoelan aan de Gangeslaan is op vrijdag 9 september het decor van een trouwerij. Directrice Deborah gaat na 25 jaar samenwonen met haar liefde Steven 'trouwen' in de versierde gymzaal. Edwin, een ouder, is gebombardeerd tot ceremoniemeester en noemt zich 'meester der liefde', compleet in hartjespak. 

Lees het hele verhaal over de trouwdag op Weidevenner.Keti Koti en afscheid juf Denise bij De Koempoelan
We kiezen elk jaar voor twee cultuurfeesten om de kinderen kennis te laten maken met andere landen en culturen en dit jaar is dat Keti Koti, viering van de afschaffing van de slavernij."  Kinderen van niet-Surinaamse afkomst hebben er volgens de directeur geen enkel probleem mee. "Iedereen staat open voor het leren van elkaar. Of je nou uit het ene of het andere land komt, maakt helemaal niets uit. Ik voel vandaag in de school een hele grote vorm van dankbaarheid dat wij er op De Koempoelan aandacht aan schenken."

Het is een dubbel feest, want juf Denise neemt afscheid. Zij is vanaf 1 april 1999 een van de eerste leerkrachten op ook de eerste school in Weidevenne en daar altijd gebleven. Zij gaat genieten van haar (pre)pensioen.
Juf wordt tijdens Keti Koti naar school gelokt en opgewacht door alle leerlingen. Via een lange erehaag met slingers, muziek en zang en een uit leerlingen bestaande Djembé groep wordt Juf Denise verwelkomt voor haar afscheidsfeest.

Lees het volledige verhaal op Weidevenner.

Leerlingen aan het woord

"Als je iets moeilijk vindt, dan word je geholpen."

"Als je in de problemen zit, dan kan je bij iedereen terecht."